زبان شناس برگزیده تبری
رزومه ی ادبی فرهنگی استاد علی اعظم حیدری آلاشتی
پژوهشگر تَبری برگزیده ی اولین جشنواره جایزه ادبی فرزانه، آبان 1398 – قائم شهر
علی اعظم حیدری آلاشتی متولد 1326 آلاشت سوادکوه هستند وی بعد از اتمام دوران سربازی، سال 1351 به خدمت وزارت فرهنگ و هنر در موزه و کتابخانه ی آلاشت درآمد. ایشان از دوران کودکی علاقه مند تحقیق و مطالعه بودند. همین است کتابخانه برای استاد جایی شد تا به رویاهای خود بیشتر بیندیشد و به آن اهتمام ورزد. وی پس از آموزش زبان انگلیسی به ترجمه ی کتب و مقالات مشغول شد. در کنار ترجمه، ذائقه ی شعری اش وی را به سرودن شعر تبری و فارسی وا داشت در همین وادی بود کتاب شعر ” گلپاره ” را به چاپ در آورد.
حضرت دوست پس از انتقال به ادارات ارشاد قائم شهر و ساری به دامنه ی فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی وسعت بخشید که به چاپ ده ها مقاله و رساله ی علمی، ادبی ایشان در مجلات و روزنامه های معتبر از جمله ” اباختر ” – ” هراز “- ” بشیر ” منجر شد.
وی عضو اصلی هیات مولفین واژگان بزرگ تبری است و نیز ” ترجمه ی کتاب فتوحات اعراب ” در آسیای میانه از اوست. از دیگر پژوهشها و تحقیقات وسیع ایشان در خصوص ” گذر واژه ها از افسانه تا تاریخ ” می باشد. همچنین کتاب ” منظومه های آلاشت ” کار مشترک ایشان و آقای باوند از دیگر پژوهشگران مازندرانی است که در 1397 به طبع چاپ آراسته شد. حضرت دوست فارغ التحصیل علامه ی طباطبایی تهران در رشته ی کتابداری و اطلاع رسانی می باشند.
استاد در حال حاضر مشغول تنظیم و چاپ الکترونیکی ” واژه نامه ی تبری ” بصورت آنلاین می باشند که از رویدادهای بزرگ این عرصه محسوب میشود.
ایشان مقاله ها و رساله های گوناگون دیگری را در روزنامه ها و مجلات معتبر به چاپ رساندند که به شرح تقدیم می گردد.
دریای وروکَش اسطوره نه تاریخ
تورانیان
دریای پوئیتیک ( مجله چیستا )
سفر به سرزمین درختان بی سر ( مجله بشیر )
تحول در زبان تبری
واژه نامه ی بزرگ تبری ( اباختر )
ساتی و سوتی ( نقدی بر مولفان واژه نامه بزرگ تبری، چاپ مقالات با موضوعات تاریخی ) در روزنامه همشهری
حضور افتخاری در انجمن های شعر و ادب سوادکوه، قائمشهر، آمل و …
عضو هیات مولفین نشریه ونوشه
چاپ مقاله ی 7 خرمنی چینی در نشریه ونوشه
انجمن ادبی ونداد – قائم شهر